Sporten en afvallen onder begeleiding

Wil jij je fysieke en mentale doelen behalen? En ben je op zoek naar een persoonlijke en spontane aanpak voor een gezond gewicht en persoonlijke ontwikkeling?

Dan staan wij bij Sense voor jou klaar. Onder begeleiding van je personal trainer krijg je een trainingsschema op maat, zodat jij je doelen kunt behalen. Je kunt bij ons terecht als ervaren sporter en als beginner. En je bepaalt zelf of je individuele training met je coach, in duo’s of in small group training wil. Wat je ook kiest, door personal training behaal jij het meest optimale resultaat.

Naast sporten onder begeleiding, geven we jou ook graag advies op het gebied van voeding en levensstijl. Nieuwsgierig geworden naar onze aanpak? Lees dan vooral verder.

Onze personal trainers begeleiden je bij het sporten

Geen snelle oplossing, maar langdurig resultaat

We worden allemaal doodgegooid met verschillende afslank- en dieettips, maar deze spreken elkaar vaak tegen. De ene zegt dat koolhydraten de boosdoeners zijn en de ander dat het een belangrijk onderdeel is van een gezond dieet. Verwarrend? Dat vinden wij ook. Hoewel de tips op korte termijn wel gewenste resultaten kan opleveren, blijken ze vaak niet duurzaam. Je valt af, maar komt kort daarna ook weer snel aan en in het ergste geval wordt je zwaarder.

Bij SENSE Studio staan we voor duurzaamheid en een gezonde levensstijl. In onze ogen is het beste dieet degene die je op lange termijn kunt volhouden, en dit verschilt per persoon. Daarom benadrukken wij het belang van een persoonlijke aanpak. Samen met je persoonlijke coach zoek je naar een manier van leven die bij jou past op het gebied van voeding, beweging, slaap en stressmanagement.

Vitaal voeden

Een gezond voedingspatroon speelt een grote rol bij je algehele fitheid. Daarom richten wij ons op het vinden van een voedingsplan, die haalbaar is en aansluit bij jouw levensstijl. Het sluit geen producten uit en wordt gepersonaliseerd op jouw persoonlijke voorkeuren.

Naast de fysieke gezondheid heeft voeding ook invloed op je mentale gezondheid. Daarom richten wij ons bij SENSE Studio niet alleen op het lichaam, maar ook op de geest. De juiste mindset ten opzichte van voeding helpt om je doelen te behalen.

Bij Sense gaat het om weer in contact komen met je honger- en verzadigingsgevoel. We houden rekening met goede en slechte dagen en we luisteren naar je lichaam. Onze focus ligt op wat je lichaam voor je doet, niet alleen hoe het eruitziet.

Vitaal voeden helpt bij de reis naar een gezondere levenstijl

Voedingsschema, wel of niet?

Hoewel we geen afslankstudio zijn, bieden we wel kant- en klare voedingsplannen aan als dat gewenst is. Het is een persoonlijk voedingsschema, die volledig wordt afgestemd op jouw wensen en situatie. Wellicht moeten we ons eerst richten op het verminderen van triggers, want wat belemmert jou in het maken van goede voedingskeuzes. Door middel van persoonlijke begeleiding krijgen we hier samen inzicht in.

Heb je een voedingsschema wel eens alleen getackeld, maar zonder succes? In onze ogen is begeleid afvallen een effectieve oplossing.

Doelen behalen

Voor sommigen is fit en gezond blijven moeilijker dan voor anderen. Het betekent actief blijven in een maatschappij die beweegarmoede stimuleert. Voor jezelf doelen stellen is vaak zo gedaan, maar deze behalen kost inspanning. Motivatie is daarom ook van essentieel belang. Er zijn verschillende factoren die hieraan bijdragen en je kunt ze uitsplitsen in drie belangrijke vormen:

Sporten en afvallen onder begeleiding motiveert je om je doelen te behalen

1. Maak van een uitdaging je hobby

Als je sporten leuk of uitdagend vindt, dan gaat het bijna vanzelf. Als je sporten moeilijk vindt om vol te houden, kies dan een sport die je het leukst of minst vervelend vindt. Of wat wij zouden aanbevelen: gaan sporten en afvallen onder begeleiding van een persoonlijke trainer. Op deze manier staat er altijd iemand naast je om je te helpen bij de verschillende oefeningen en om je te motiveren.

2. Intrinsieke motivatie

Jouw kijk op de wereld is voornamelijk gevormd door je opvoeding en omgeving. Je bent opgevoed met bepaalde normen en waarden, zo kun je vinden dat je gezondheid een groot goed is waar je aan moet werken. Het is belangrijk om je activiteiten te laten aansluiten bij je normen en waarden. Als dat lukt, heb je motivatie voor de rest van je leven!

Sporten en afvallen onder begeleiding, een vorm van coaching die motiveert
Sporten en afvallen onder begeleiding in een groep in Emmeloord & Grou

3. Toekomstgericht denken

De laatste vorm van effectieve motivatie is bedenken hoe je gestelde doelen bijdragen aan je uiteindelijke doel. Als je bijvoorbeeld een wereldreis wilt maken, is het fantastisch als je fit bent om het maximale uit deze reis te halen. In dat geval haal je motivatie uit je doel en het toekomstbeeld die het met zich meebrengt.

Het is goed om stil te staan bij elk van deze drie vormen motivatie. Motivatie vereist niet dat je zin hebt, maar dat je een of meerdere goede redenen hebt om iets te doen. Die redenen moeten goed genoeg zijn om je tot actie aan te zetten.

Bij Sense zijn we getraind om mensen te helpen deze bronnen van motivatie te vinden. Je hebt een doel voor ogen gecreërd, maar de weg ernaartoe is geen rechte lijn. Dat is heel menselijk en er is geen goed of fout. Het heeft dus ook geen zin om je te straffen als je een zijpaadje bent ingewandeld. Het is aan ons om je te helpen. Je aan de hand te nemen en terug te leiden naar de juiste weg. We zullen je herinneren aan je doelen en positief motiveren om keuzes te maken die in je voordeel werken. 

Sporten en afvallen onder begeleiding, een vorm van coaching die motiveert

coaching

Leefstijl omvat al het gedrag wat invloed heeft op je gezondheid, zoals bewegen, slapen, voeden, roken en al het gedrag dat hiermee te maken heeft. Overgewicht heeft vaak te maken met gedrag, want de meesten weten dat dagelijks chips eten geen gezonde keuze is. Toch doen veel mensen dit. De vraag is hoe noodzakelijk begeleiding daarin is, aangezien de basisprincipes vaak bekend zijn. Eet groenten, beperk chips en cola tot het weekend, beweeg regelmatig, slaap op tijd, ga naar buiten enzovoort. Hoewel dit eenvoudig lijkt, blijkt het in de praktijk vaak moeilijk vol te houden. Daarom is het belangrijk om gedrag en onderliggende gewoontepatronen te coachen. Uiteraard houden wij rekening met eventuele fysieke klachten.

Veranderen is iets waar je actief aan moet werken, en het kost moeite om nieuwe gewoonten te ontwikkelen. Focus en wilskracht zijn belangrijk, maar er moeten ook bepaalde voorwaarden gecreëerd worden. Hier spelen de basisbehoeftes van de mens een grote rol. Als deze belemmert worden, verliezen mensen hun focus. Wij bieden hulp via mindcoaching, ook wel bekend als vitaliteitscoaching.

Vitaliteitscoaching

Vitaliteitscoaching richt zich op het verbeteren van iemands mentale en emotionele welzijn, door met name de psychologische basisbehoeftes te bevorderen. Dit houdt in het kunnen zijn wie je bent, het hebben van goede relaties en persoonlijke ontwikkeling. Dit verhoogt de motivatie, energie en veerkracht van mensen en zorgt ervoor dat ze bezig zijn met een goed leven. Enkele kernpunten bij vitaliteitscoaching zijn:

Personal Trainer in Friesland

Doelgericht
Bij vitaliteitscoaching zijn we gericht op het behalen van specifieke doelen, zoals het verbeteren van zelfvertrouwen, het overwinnen van angst, het vinden van levensdoelen of het verbeteren van relaties.

Reflectie en bewustwording
Onze coaches moedigen cliënten aan om diepgaand na te denken over hun gedachten, emoties en gedrag. Dit helpt bij het identificeren van belemmerende overtuigingen en het bevorderen van zelfbewustzijn.

Actiegericht
Coaching gaat verder dan alleen praten. Het stimuleert cliënten om concrete acties te ondernemen en veranderingen in hun leven door te voeren

Vertrouwelijkheid
Mentale coaching is gebasseerd op vertrouwen. Cliënten kunnen vrijuit praten over hun gedachten en gevoelens, wetende dat de coach een neutrale en ondersteunende gesprekspartner is. Je personal coach is er immers niet om je te bekritiseren, maar om je te helpen.

Duur en frequentie
De duur en frequentie van mentale coaching kunnen variëren. Sommige mensen hebben slechts een paar sessies nodig, terwijl anderen gedurende langere tijd regelmatig contact hebben met hun coach.

Coaching van Sense kan worden toegepast op verschillende levensgebieden, zoals persoonlijke ontwikkeling/leiderschap, stressmanagement/burn-out preventie, assertiviteit, relaties verbeteren, leefstijl, enzovoort. Wat jouw doelen ook zijn, wij begeleiden je op jouw reis naar persoonlijke groei en welzijn. Hierbij bieden we ook fysieke coaching, zoals onder begeleiding sporten.

start today

Ben jij er klaar voor om te groeien in energie, vitaliteit en positieve mindset? Laten we kennis maken! Plan een gratis intake gesprek in met een van onze personal trainers.